Nem lep meg: nem kell közbeszereztetniük a Matolcsy-alapítványoknak a Széll Kálmán téri Postapalota felújítását

Remek hírrel örvedeztetik meg a Pallas Athéné Alapítványok Magyarországot. A

Az alapítványok tulajdonában álló Buda Palota Kft., önként fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, és kérték, hogy vizsgálja meg, köteles-e közbeszerzési eljárást lefolytatni a Széll Kálmán téren álló Buda Palota felújítási munkálatai során.

Ez a Buda Paltona (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A Döntőbizottság megállapította, hogy a cég tevékenységét piaci alapon végzi, nyereség realizálása érdekében. Kizárólag saját tulajdonú ingatlant ad bérbe, nem közérdekű tevékenységet lát el,

így nem tartozik a közbeszerzési törvény hatálya alá.

A társaság pedig annak rendje és módja szerint tudomásul vette a hatóság döntését.

Ezzel a közpénzt kezelő Matolcsy-alapítványok tulajdonában álló Buda Palota Kft., ami közpénzből vette meg ezt az épületet a Széll Kálmán téren, és közpénzt kap majd az alapítványoktól a felújításra, nem fog közbeszerzést kiírni a projektre. Azt írják, hogy így rövid időn belül megkezdődhet a Széll Kálmán téren található műemlék épület felújítása, amely az utóbbi évtizedekben folyamatosan állagromláson ment keresztül, rontotta a városképet. Az Alapítványok értékteremtő tevékenységének eredményeként az épület modern irodaházként fog újra nyitni várhatóan 2018-ban.