Nem látták Matolcsyékat Patai lakásánál a Népszabadság cikkének megjelenése óta

politika
2016 október 13., 14:09
comments 90

Azok, akik korábban gyakran látták Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét a budai Várban az Anjou-ház körül, most napok óta nem látták őt a környéken – írja a kinyírt Népszabadság újságírója, Baksa Roland.

Matolcsyék eltűnésének időpontja nagyjából egybeesik a Népszabadság cikkének megjelenésével (október 6.), amiben beszámoltak arról, hogy Matolcsy György egy olyan lakásban lakik az Anjou Házban, ami Patai Mihály UniCredit elnök-vezérigazgató és Bankszövetség-elnök tulajdonában áll.

Ezzel mindenféle etikai problémák vannak (mind Matolcsy, mind Patai oldaláról), már csak azért is, mert az UniCredit ezer szálon függ az MNB-től, legyen szó felügyeletről, gazdasági működési környezetről, piaci információkról vagy az UniCredit által hitelezett Eiffel Palace MNB-s felvásárlásáról.

Az Index közben idézett egy, az ügyre rálátó forrást, akinek tudomása van Matolcsy és Patai barátságáról. A Rálátó Forrás szerint barátok között természetes, hogy segítséget nyújtanak egymásnak, és arra is utalt a rálátó, hogy nem valószínű, hogy Matolcsy fizetett volna a lakásért cserébe.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.