Nem látták Matolcsyékat Patai lakásánál a Népszabadság cikkének megjelenése óta

2016 október 13., csütörtök 14:09
97

Azok, akik korábban gyakran látták Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét a budai Várban az Anjou-ház körül, most napok óta nem látták őt a környéken – írja a kinyírt Népszabadság újságírója, Baksa Roland.

Matolcsyék eltűnésének időpontja nagyjából egybeesik a Népszabadság cikkének megjelenésével (október 6.), amiben beszámoltak arról, hogy Matolcsy György egy olyan lakásban lakik az Anjou Házban, ami Patai Mihály UniCredit elnök-vezérigazgató és Bankszövetség-elnök tulajdonában áll.

Ezzel mindenféle etikai problémák vannak (mind Matolcsy, mind Patai oldaláról), már csak azért is, mert az UniCredit ezer szálon függ az MNB-től, legyen szó felügyeletről, gazdasági működési környezetről, piaci információkról vagy az UniCredit által hitelezett Eiffel Palace MNB-s felvásárlásáról.

Az Index közben idézett egy, az ügyre rálátó forrást, akinek tudomása van Matolcsy és Patai barátságáról. A Rálátó Forrás szerint barátok között természetes, hogy segítséget nyújtanak egymásnak, és arra is utalt a rálátó, hogy nem valószínű, hogy Matolcsy fizetett volna a lakásért cserébe.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt