Fénykorát idézően zsezseg a tévés világ a Friderikusz-interjú után

Kép: friderikuszzako tumblr. ami a műsorvezető szerint ruhatárának tizedét sem mutatja be

A csütörtökön megjelent indexes Friderikusz-interjú, ahogy mondani szokás

papagájos-zebramintás követ dobott a média állóvizébe.

Friderikusz, sok minden más mellett azt mondta, Hajdú Péter dobta be a Blikkben azt, hogy ő lesz a Napló riportere. (Ezt Andy Vajnától hallotta.) „Világos volt, hogy velem akarják legitimálni ezt a mocskos folyamatot” - mondta.

Hajdú az állításért be fogja perelni Friderikuszt, mert azt mondja, nem ő szivárogtatott - írja a Blikk. És ha már úgyis pereskednek, előveszi egy másik ügyüket is.

"Van egy korábbi ügyünk a közös munka kapcsán, amiről eddig nem beszéltem, a szakmai tisztelet és alázat miatt gondoltam úgy egészen mostanáig, hogy benyelem azt a 3,8 millió forintot, amit nem fizetett ki a stábnak" - mondta Hajdú. Amikor ugyanis Friderikusz távozott a TV2-től, műsora következő részéhez már felépült a díszlet, az előkészületek befejeződtek, a stáb elvégezte a munkáját. A Blikk szerint Friderikusz egymilliós kártérítést ajánlott fel, de Hajdú ezt nem fogadta el, mert négymillióra becsülte a valós károkat.

Aki viszont személy szerint nem volt megszólítva az interjúban, mégis részletesen reagált: Havas Henrik. A műsorvezető lendületes posztban írta le, hogy

hányingert kapott,

amikor olvasta az interjút.

"Csak arra tudok gondolni, hogy Friderikusznak vagy teljesen elvette az eszét valamilyen kábítószer, vagy mocskosul be volt rúgva, amikor ezeket a baromságokat előadta" - írja Havas. Továbbá:

"Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez az ember, akinek soha egyetlen saját ötlete nem volt, aki annyira hülye, hogy papírról olvassa fel a mások által előre megírt kérdéseket, és dróton keresztül tájékoztatják arról, hogy éppen miről van szó, ez az ember osztja az észt!"