Megígérte az ÁKK vezetője, hogy többet nem ad megtévesztő címet a sajtótájékoztatójának

2016 október 14., péntek 8:56
50

ÚJ KORSZAK AZ ADÓSSÁGKEZELÉSBEN

– ezzel a címmel tartott volna tegnap sajtótájékoztatót Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója. Csakhogy a sajtótájékoztató címe olyan erős lett, hogy forint- és a kötvénypiacon is jött reakció kedden és szerdán, a forint például gyengülni kezdett a pletykára, hogy valami történni fog, az ÁKK-nál pedig aggódni kezdtek a csütörtöki kötvényaukció miatt. Ezért inkább elhalasztották a sajtótájékoztatót péntekre, és puhább címet adtak neki (Adósságkezelés 2016-2020).

Az új sajtótájékoztatón azt tudhatta meg a közvélemény, hogy minden rendben, az ÁKK szuperül végzi a munkáját az ÁKK szerint, és semmin nem fog változtatni. Azaz továbbra is a külföldiek és a devizaadósság arányának csökkentésére fognak törekedni, mint ahogy azt eddig is sikeresen tették. "Nem tervezünk változtatni az alapelveken", mondta Barcza, és azt is elárulta, hogy szerinte az év végére 73-74 százalékos államadósságot várnak.

„Legközelebb jobban odafigyelünk majd arra, milyen címet adunk a sajtótájékoztatónak”

– monda Barcza, aki egyébként maga is dolgozott a sajtóban: miután a Századvég megvette a Napi Gazdaságot (és mielőtt eladta volna a gecinap után a Magyar Nemzettől távozó gárdának, hogy megszűnjön és Magyar Időkké alakuljon a Századvég előtti időben még független újság), egy ideig ő volt az újság főszerkesztője. Ebből az időből a Zuschlag-könyv kiadása mellett főleg az volt emlékezetes, hogy milyen kemény kérdésekkel szorította sarokba Orbán Viktort, és hogy milyen viccesen támadt vissza, miután újságja elnézett néhány nullát az RTL-vezetők bérében.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt