És az megvan, hogy a Nintendo levédette Super Mario pénzkeresős hangeffektjét?

tech
2016 október 15., 18:23
comments 54

Érdekes adatok a világ minden tájáról rovatunk bemutatja: hihetetlennek tűnik, pedig igaz.

A Super Mario videojáték megalkotásakor a Nintendo levédette többek közt a hangot is, amit akkor hallhatunk mikor a főhös pénzhez jut. Szóval ezt:

link Forrás

A jogi védettséget igénylő 1985-ben született dokumentumon mindössze három hangjegy áll.

link Forrás

Több mint harminc évvel azután, hogy Koji Kondo megalkotta a művet a Nintendo idén februárban bejelentette, hogy visszavonja a védettséget és szabadon használható lesz bárki számára. De alig egy hónappal később, március 22-én meggondolta magát a Nintendo, amiről azt tartják, hogy könyörtelenül fellép a visszaélőkkel szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.