27,4 milliárdot húztak be tavaly a magyar kaszinók

Adótitokra hivatkozva Tállai András csak összesített adatokat adott arról, hogyan teljesítettek az elmúlt években a hazai kaszinók. A NAV-ot vezető államtitkár szerint 2015-ben 1,2 millió hazai és külföldi látogatója volt a kaszinóknak, akik összesen 183,6 milliárd forint értékben vettek zsetonokat.

2015-ben a játékadó alapja, amit a kaszinók tiszta játékbevételére és a borravaló felére terjed ki, 27,4 milliárd forint volt. A kaszinók összesen 7,4 milliárdnyi játékadót kellett volna befizetniük az államkasszába, de ebből előtte még levonták a 4,3 milliárd forintos koncessziós díjakat:

Így csak 3,3 milliárd forint játékadót kellett befizetniük.

Ugyanakkor a hazai kaszinókban még mindig nem kell a NAV-hoz bekötött, online pénztárgépeket működtetni, mert Tállai András szerint az online pénztárgép „nem a legmegfelelőbb eszköz” a kaszinók napi forgalmának nyomonkövetéséhez. Ezért ő inkább a papír alapú, bizonylatos elszámolásra esküszik.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.