Ha 2020 után nem jönnek EU-s kohéziós pénzek, akkor Csepreghy szerint a kormány saját pénzből fejlesztene

2016 október 18., kedd 4:58
232

„A magyar kormány felkészült arra az esetre, ha a támogatáspolitika jelentősen átalakulna, és a kohéziós pénzeket megvonnák a régiótól. Fontos, hogy olyan ciklust zárjunk, amelyik gazdasági értelemben már függetlenít minket a támogatásoktól. (...) Célunk, hogy ha a kohéziós politika a mostani formájában megszűnik, akkor legyen olyan gazdasági teljesítmény, amely lehetővé teszi, hogy a kormány saját erőforrásokra támaszkodva is működtesse a fejlesztéseket”mondta a Magyar Időknek Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Csepreghy Nándor tájékoztatást nyújt

Hogy egyelőre mennyire más a helyzet, és az eddig érkezett uniós pénzeket mire (nem) költöttük el, itt írtunk. A lényeg, hogy a kormány kritikusai szerint az EU-s pénzek szerepe nálunk az lett, hogy a hatalom egy új tőkés elitet hozott létre, illetve kliensrendszert épített, emiatt a korrupció sosem látott mértékben határozza meg a gazdaságot, így átgondolatlan beruházásokkal és napi működések finanszírozásával Magyarország elherdálta a történelmi lehetőségét a felemelkedésre. Sőt, a piaci folyamatok torzításával ezek a pénzek eltérítették a normális fejlődési pályájáról a magyar gazdaságot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt