12 ezer példányban jelenik meg a népszabadságos Fedél Nélkül

Média
2016 október 19., 12:39
comments 241

Kepe Róbert, a Menhely Alapítvány koordinátora nyilatkozott a hvg.hu-nak, és elmondta, hogy ha ez a 12 ezer újság esetleg nem lenne elég, a nyomda készen áll arra, hogy újabb példányokat nyomtasson.

Tüntetés a Népszabadság bezárása miatt a Kossuth téren 2016 októberében. Képen a Népszabadság utolsó kiadása

A Fedél Nélkül ezen a héten, csütörtökön, rendkívüli kiadásban jelenik meg: a megszokott újsághoz 12 oldalas mellékletet szerkesztenek a másfél hete becsukott Népszabadság szerzői.

Az akcióhoz egy "magát megnevezni nem kívánó civil szervezet" adott támogatást, de ebből nem lesz rendszer, csak egyszeri alkalomról van csak szó.

"Nagyjából úgy fog kinézni, hogy egy bővített Fedél Nélkül jelenik meg, amiben a Népszabadság egy 12 oldalas mellékletként szerepel majd. A vendégszerzők közül most csak néhányat említenék, de publikál nálunk Megyesi Gusztáv, Tamás Gáspár Miklós és Uj Péter is" - nyilatkozta a holnap utcára kerülő lapról a szerkesztő.

A lapokat az aluljárókban (Blaha Lujza tér, Corvin-negyed), a pályaudvarokon, és nagyobb vidéki városokban is terjesztik majd. Az újság nem ingyenes, mindenki annyi pénzt szán rá, amennyit bír, a bevétel adományként a hajléktalan emberekhez kerül. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.