Budapesten tárgyalt a Népszabadságot bezáró Heinrich Pecina

2016 október 19., szerda 7:21
55

A hvg.hu több forrása is arról számolt be kedden, hogy Budapesten tárgyalt a Mediaworks tulajdonosa, a Heinrich Pecina érdekeltségébe sorolt osztrák Vienna Capital Partners befektetőcég több képviselője is.

A lap munkatársai Pecinát is látni vélték a budai Momentum Irodaházban, ahol egyébként a MOB és a Horváth és Társai Ügyvédi Iroda DLA Piper is székel. "Munkatársunk az épület teraszán látta az iroda egyik vezető munkatársát, aki 2016. október 7-én például ellenjegyezte a Mediaworks egyik igazgatósági tagjának aláírási címpéldányát és (...) Christian Fischer VCP-partnert is" - írja a cikk.

Nincs megerősített információ arról, hogy a Mediaworks értékesítéséről volt szó az egyeztetésen, de több forrás is állítja, hogy az üzletet akár szerdán vagy csütörtökön bejelenthetik.

A Mediaworks, amely a Népszabadságot gazdasági okokra hivatkozva zárta be másfél hete, tulajdonosa a Nemzeti Sportnak, a Manager Magazinnak, a Világgazdaságnak, és további számos magazinnak is a lappiacon.

Hozzájuk tartozott eddig is nyolc megyei lap, és portfóliójuk további néggyel bővült, miután a versenyhivatal alig néhány nappal a napilap becsukása előtt, nagyon gyorsan és nagyon simán engedélyezte az eddig a német Funke kiadó tulajdonában lévő Pannon Lapok Társaságának felvásárlását. (hvg.hu)