Konkurencia híján újabb milliárdokkal gazdagodhat a Rogán-találmánnyal nyomuló Hunguard

Rogán Antal „feltalálótársai”, Csík Balázs és Lengyel Csaba egy olyan cégben voltak tulajdonosok, ami a kormánynak hála már eddig is egyedül végezhette el egész szektorok kötelező informatikai auditálását, de most kiderült, hogy a közműcégek és az italautomaták után a pénzügyi szektoron is kaszálhatnak majd – írta meg a Világgazdaság.

A kormány nyáron hozott egy jól kitalált rendeletet, ami szerint minden magyar banknak és befektetési vállalkozásnak auditálnia kell az informatikai rendszerét. A szerződéskötés határideje: november 18. Ehhez képest a listán, amin az auditálást végző cégek vannak, egyelőre csak a Hunguard Kft. szerepel, ami a lap szerint így milliárdos megrendeléseket húzhat be.

Csík Balázsék a Hunguardot idén januárban az osztalékfizetés előtt eladták egy homályos offshore-cégnek, a máltai Javelinnek, így a valódi tulajdonosokról nem tudni semmit.

Egyébként a kormányrendelet szerint nem mindenkinek kell azonnal auditálniuk: a takarékszövetkezeteknek elég 2018 januárjáig elvégezni, külföldi bankok (Bank of China, Citibank, ING) és brókercégek magyar fióktelepeinek pedig egyáltalán nem kell. (VG)