Konkurencia híján újabb milliárdokkal gazdagodhat a Rogán-találmánnyal nyomuló Hunguard

gazdaság
2016 október 19., 6:13
comments 76

Rogán Antal „feltalálótársai”, Csík Balázs és Lengyel Csaba egy olyan cégben voltak tulajdonosok, ami a kormánynak hála már eddig is egyedül végezhette el egész szektorok kötelező informatikai auditálását, de most kiderült, hogy a közműcégek és az italautomaták után a pénzügyi szektoron is kaszálhatnak majd – írta meg a Világgazdaság.

A kormány nyáron hozott egy jól kitalált rendeletet, ami szerint minden magyar banknak és befektetési vállalkozásnak auditálnia kell az informatikai rendszerét. A szerződéskötés határideje: november 18. Ehhez képest a listán, amin az auditálást végző cégek vannak, egyelőre csak a Hunguard Kft. szerepel, ami a lap szerint így milliárdos megrendeléseket húzhat be.

Csík Balázsék a Hunguardot idén januárban az osztalékfizetés előtt eladták egy homályos offshore-cégnek, a máltai Javelinnek, így a valódi tulajdonosokról nem tudni semmit.

Egyébként a kormányrendelet szerint nem mindenkinek kell azonnal auditálniuk: a takarékszövetkezeteknek elég 2018 januárjáig elvégezni, külföldi bankok (Bank of China, Citibank, ING) és brókercégek magyar fióktelepeinek pedig egyáltalán nem kell. (VG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt