Tarlós levelében adott felhatalmazást a 3-as metró leállítására a BKV vezérigazgatójának

közlekedés
2016 október 19., 17:13
comments 156

Az Index információi szerint a főpolgármester "kemény hangú" levelet írt Bolla Tibor BKV-vezérigazgatónak, amiben felhívta a figyelmét arra, hogy ha a 3-as metró utasbiztonságával kapcsolatos bármi jellegű szakmai vagy szakértői kétség, baleset- vagy életveszélyjelzés befut, haladéktalanul intézkedjen a járatok leállításáról.

3-as metrón történő utazást eddig is egyfajta kalandnak élhette meg mindenki, és nem arról van szó, hogy Tarlós István most csodálkozott volna rá az állapotokra, hanem a polgármester így reagált a Közbeszerzési Döntőbizottság szerdai határozatára, amiben megsemmisítették a metró metrópótlóbusz-tendert.

link Forrás

A metrófelújítás története eddig is tele volt zsarolásokkal, fenyegetőzésekkel és politikai játszmákkal, de a mostani határozat azt jelenti, hogy a BKV kezdheti elölről a pályáztatást, ezért gyakorlatilag kizárt, hogy féléven belül pótlóbuszok álljanak a vállalat rendelkezésére, és így elcsúszhat a metrófelújítás is.

Az Index úgy tudja, hogy a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésére készül egy olyan előterjesztés, ami szerint ha a főváros össze tud szedni annyi buszt a BKV tartalékából, amennyire egy szakasz felújításához szükség van, akkor lefújják inkább a busztendert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.