Bíróság: Az MNB-nek ki kell adnia az MKB eladásának adatait

„Pislogva nézte az ország az utóbbi hónapokban, hogyan játssza át a Magyar Nemzeti Bank a negyedik-ötödik legnagyobb magyar pénzintézetet, a korábbi bajor tulajdonosaitól jó drágán államosított MKB Bankot olyan befektetőknek, akiknek 90 százaléka nem akarja, hogy a magyar nyilvánosság tudja, ki ő"

- írta örök érvényű soraiban Kasnyik kolléga még júliusban, amikor kiderült, hogy egy Mészáros Lőrinc-közeli nagyvállalkozó, Szíjj László kezére kerülhet az MKB Bank.

A nemzeti bank mindezidáig titkolni igyekezett az eladás részleteit, de miután a Magyar Narancs a Transparency International támogatásával és a Karsai ügyvédi iroda közreműködésével pert indított az adatok nyilvánosságra hozataláért, a Fővárosi Törvényszék most első fokú, nem jogerős ítéletében kimondta: az MNB-nek ki kell adnia az MKB Bank Zrt. részvényeinek eladására vonatkozó közérdekű adatokat, köztük azokat is, amikből kiderül, ki a bank őj tulajdonosa. (napi.hu)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.