Orbán: Meg kell adni Ukrajnának a vízummentességet

2016 október 20., csütörtök 12:06
94

Ideje lenne valamit tenni Ukrajnáért, az pedig egy dolog lehet, hogy megadjuk Ukrajnának a vízummentes beutazás lehetőségét – mondta a miniszterelnök az EU-s országok állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára érkezve. Orbán Viktor szerint minden jogi akadály elhárult, de a politikai döntéseket az EU hónapok óta nem hozza meg.

„Azt fogom indítványozni, hogy hozzuk meg azt a döntést, hogy Ukrajna minden állampolgára az Európai Unió területére vízummentesen szabadon beléphessen” – mondta Orbán.

A menekültek kvóták alapján történő tagországok közötti elhelyezéséről újságírói kérdésre azt válaszolta: az Európai Bizottság kötelező kvótákra vonatkozó javaslatának semmi esélye sincs, hogy konszenzusos támogatást kapjon, mivel azt Magyarország sosem fogja támogatni. „Azt vonják vissza, tegyenek új javaslatot és új alapokról kezdődjön újra a tárgyalás” – mondta Orbán Viktor. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt