Orbán: Meg kell adni Ukrajnának a vízummentességet

külföld
2016 október 20., 12:06
comments 94

Ideje lenne valamit tenni Ukrajnáért, az pedig egy dolog lehet, hogy megadjuk Ukrajnának a vízummentes beutazás lehetőségét – mondta a miniszterelnök az EU-s országok állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára érkezve. Orbán Viktor szerint minden jogi akadály elhárult, de a politikai döntéseket az EU hónapok óta nem hozza meg.

„Azt fogom indítványozni, hogy hozzuk meg azt a döntést, hogy Ukrajna minden állampolgára az Európai Unió területére vízummentesen szabadon beléphessen” – mondta Orbán.

A menekültek kvóták alapján történő tagországok közötti elhelyezéséről újságírói kérdésre azt válaszolta: az Európai Bizottság kötelező kvótákra vonatkozó javaslatának semmi esélye sincs, hogy konszenzusos támogatást kapjon, mivel azt Magyarország sosem fogja támogatni. „Azt vonják vissza, tegyenek új javaslatot és új alapokról kezdődjön újra a tárgyalás” – mondta Orbán Viktor. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.