Szabadlábra helyezték Mengyi Voldemort Roland társait

2016 október 21., péntek 6:30
43

Szabadlábra helyezték a Mengyi Roland fideszes képviselő és társai elleni büntetőügynek azt a két gyanúsítottját, akik még előzetesben voltak. B. Szilvia és K. Péter gyanúsítottakat két nappal azután engedték ki, hogy Mengyit gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség.

Így a Voldemort-ügy mind a hat gyanúsítottja szabadlábon várhatja a tárgyalást.

A Magyar Nemzet szerint a büntetőügyben szereplő fiktív pályázat megírásában segítő B. Szilvia, és a pályázók meg Mengyi között közvetítő K. Péter letartóztatásának megszüntetése abból a szempontból logikusnak tűnik, hogy a nőt a fideszes képviselőénél kisebb súlyú, K. Pétert pedig Mengyiével megegyező súlyú bűncselekménnyel gyanúsítják.

A Mengyi-ügy akkor kapott nagy nyilvánosságot, mikor a 168 Óra lehallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva megírta, hogy a magát Voldemort nagyúrnak szólíttató fideszes képviselő kenőpénzért cserébe zsírozhatott le uniós pályázatokat. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt