A kvótanépszavazás utókampánya is jogsértő lehet

politika
2016 október 22., 09:28

Ha valakinek nem tűnt volna fel, a magyar kormány óriásplakátokon, tévében és a kormánypárti lapokban is bivalyerővel reklámozza az október 2-i (amúgy érvénytelen) kvótanépszavazás eredményét. Túl azon, hogy nem tudni, a baráti média- és reklámcégek zsebeinek további tömködésén kívül mi értelme van ennek a kampánynak, még az is lehet, hogy jogsértő az egész reklámhadjárat.

A gond az, hogy az óriásplakátokon nem szerepel eléggé láthatóan, hogy a hirdetmények kinek a megbízásából készültek.

Ezért viszont a Kúria egyszer már elítélte a kormányzati kampányt, a népszavazás előtt ugyanis a nemzetiszínű Ne kockáztassunk! Szavazzunk nemmel! feliratú plakátokon zöld alapon zöld betűkkel szerepelt, hogy a kormány megbízásából készültek.

Akkor a kampányért felelős Rogán-féle propagandaminisztérium azt mondta, tiszteletben tartják a Kúria és a Nemzeti Választási Bizottság döntését, de az óriásplakátokat mégsem cserélték le. Ráadásul most ugyanezzel trükköznek, csak most nem zöld alapon zöld, hanem kék alapok kék betűkkel olvasztják a háttérbe, hogy a kormány a plakátok megrendelője. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.