Háromszor annyi embert lakoltattak ki idén, mint ez elmúlt években

gazdaság
2016 október 22., 11:07
comments 93

A Magyar Nemzet összesítése szerint iszonyatos mértékben emelkedett az utcára kerülő, kilakoltatott adósok száma, mióta márciusban a kormány feloldotta a kilakoltatási moratóriumot, amit még a devizahiteles válság idején vezettek be, hogy megakadályozzák, hogy családok ezrei váljanak hajléktalanná, és hogy az árverezésre váró ingatlanok elárasszák a lakáspiacot.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adatai szerint több mint kétezren vesztették el otthonukat a moratórium feloldásától szeptember végéig.

Az elmúlt hét hónapban megejtett kb. 2000 kilakoltatáshoz képest, 2012-ben egész évben csak 700 lakást árvereztek el. Ez a szám 2013-ra 550-re csökkent, majd 2014-ben életbe lépett a moratórium.

Idén még további kilakoltatások jöhetnek, hiszen még 5 hét van hátra a téli hónapokban újnduló moratórium életbe lépéséig. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.