A Külügyminisztérium bekérette az orosz nagykövetet

2016 október 25., kedd 13:06
306
Fotó: Koszticsák Szilárd

"A mai napon a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérettük Oroszország budapesti nagykövetét. A találkozón a KKM világossá fogja tenni, senkitől sem viseljük el, hogy megalázó módon beszéljen az 1956-os forradalomról, és a forradalom hőseiről."

- válaszolta az LMP-s Reflektor kérdésére a Külügy, és tájékoztatták erről az MTI-t is. A nap folyamán a zöld párt azt kérte Szijjártó Péter hivatalától, kéresse be az orosz nagykövetet azok után, hogy az orosz állami tévé pogromnak nevezte az '56-os forradalmat.

Ugyanitt az állami média egyik vezetője - Dmitrij Kiszeljov, az orosz állami média igazgatóhelyettese - az adásban "baráti országban szított színes forradalomnak" titulálta a '56-ot, ami mögött amerikai titkosszolgálati akciót sejtetett.

A színes jelzőt az orosz érdekszférában akkor használják, amikor az amerikai befolyást akarják szemléltetni a környező országok belpolitikájában.

Arról is szó volt a műsorban, hogy "ezrével engedtek el nácikat a börtönökből." Az elhangzottakról elsőként a Kettős Mérce blog számolt be, "CIA-s nácik szervezték az '56-os forradalmat" címmel. Az oroszok 1956-os paranoiájáról épp tegnap írtunk hosszan.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt