Lemondott az uniós eurómilliárdokról döntő ügynökség éléről a dunaszerdahelyi kidobó

2016 október 25., kedd 10:29
62

"Személyes okok" miatt lemondott a uniós és állami támogatások kifizetésével foglalkozó állami ügynökség (PPA) igazgatóhelyettese, a korábban banki biztonsági emberként dolgozó, "kidobók kidobójaként" emlegetett Cseh Marián, aki az elmúlt napokban szép karriert futott előbb a szlovák, aztán a magyar sajtóban.

A Denník N nyomán az Új Szótól vettük át a sztorit, miszerint egy képzettséggel, köztisztviselői múlttal nem rendelkező biztonsági őrt tett a Smer–SNS–Híd kormánykoalíció a PPA igazgatóhelyettesi posztjára.

Első blikkre úgy tűnt, a Híd jelölte őt a posztra, de a párt ezt tagadta, a minisztérium pedig azt írta, "szabadon lehetett pályázni", Cseh pedig átment minden rostán. A minisztérium államtitkára még hétfőn és kedden reggel is védte a döntést, bizonygatva Cseh alkalmasságát, és lejárató kampányról beszélt, de Cseh végül maga döntött.

A 37 éves, mérnök végzettségű Csehnek kinevezése előtt nem volt bejelentett munkája, inkább csak külsősként kidobózott, "kidobók kidobója" néven emlegették a Dunaszerdahelyen, ahol a helyi gengszter-hiphop nagyjai dalba is foglalták a nevét. (parameter.sk)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt