141 embert rúgnak ki az MTVA-tól

2016 október 26., szerda 8:06
135

Az MTVA ma a 24.hu kérdésére megerősítette azt a hírt, amit az azóta beszántott Népszabadság szellőztetett meg még egy hónappal ezelőtt, hogy tényleg kirúgnak legalább 140 embert a közmédiától.  

Az érintettek 16 százaléka 5 éven belül elérte volna a nyugdíjkorhatárt, viszont Kobza Miklós sajtófőnök azt írta: nem kiszervezésről van szó, "a leépítés egyetlen célja, hogy a közmédia hatékonyabban, a belső párhuzamosságokat megszüntetve működjön a jövőben". A Népszabadság korábban azt írta, a leépítés elsősorban a nem tévés szekcióban dolgozókat rinti.

Tartalomgyártás oldaláról 34, gyártási területről 58, műszakiról 29, kiszolgáló részről 20 embertől köszönnek el. Az MTVA üzemi tanácsa október 12-i megállapodása szerint "az alacsonyabb keresetűek, a nyugdíj előtt állók, a hosszabb ideje a közmédiában dolgozók, valamint a három vagy több kiskorú gyermeket nevelők számára külön juttatásokat biztosít a közmédia, továbbá létrehoz egy bruttó 14,6 millió forintos segélyalapot a munkavállalók szociális, rászorultsági alapú, illetve elhelyezkedést támogató segélyezése érdekében"

Nem a magyar médiapiac legszebb időszakát éljük; az elmúlt 24 órában egy Mészáros Lőrinc közeli cége megvette a Népszabadságot három hete bezáró Mediaworkst, kiderült, hogy a a 168 óránál az újságírók már nem kapnak fizetést, a Fidesz rástartolt a Bors kiadójára, a Lapcomra is, és a közmédiából is küldik el az embereket. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt