Unokahúgától bérli vissza újkígyósi óriásbirtokát Simonka György

PÉNZ
2016 október 26., 7:03
comments 124

Simonka György, Pusztaottlatka volt fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő saját unokahúgától bérli azt a 2600 négyzetméteres újkígyósi telket, amin két óriási háza van, állami támogatásból épített napkollektorokkal.  

photo_camera Simonka György. Fotó: FB

Ez az otthon ugyanaz az otthon, ahol állítólag házkutatást tartottak a főügyészség emberei, miután Simonka képbe került a Mengyi-ügyben, bár az érintett ezt akkor cáfolta.

Simonka a mentelmi bizottság előtt egy írásbeli kérdésre válaszolva elismerte, hogy "egy magánszemélytől bérli" szerény otthonát, arról viszont hallgatott, hogy ez a magánszemély valójában unokahúga és üzlettársa is egyben.

A Blikk szerint a trükközésben közrejátszhatott, hogy Simonka volt cége, a Magyar Termés Tész Kft. 250 milliós banki hitelre kezességet vállalt néhány évvel ezelőtt, de a cég nem bírta fizetni a tartozásait, felszámolás alá került, és ilyenkor a hitelező a kezestől is követelheti a pénzt.

Egy Fiat Ducatót (!) le is foglaltak Simonkától, aki az akkor épp felesége nevére írt telket és rajta a házakat néhány hónappal a felszámolás előtt eladta unokahúgának.

Most tőle, T. Renátától bérel a család 2600 négyzetmétert, házakat, napkollektorokat - 60 ezer forintért.

Simonka a Blikknek tagadta, hogy a kezességvállalásnak köze lenne az eladáshoz. T. Renáta egyébként 300 milliós pályázatot nyert a mezőhegyesi földárverésen, és nyert Simonka sofőrje is egy 100 milliósat. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt