Unokahúgától bérli vissza újkígyósi óriásbirtokát Simonka György

Simonka György, Pusztaottlatka volt fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő saját unokahúgától bérli azt a 2600 négyzetméteres újkígyósi telket, amin két óriási háza van, állami támogatásból épített napkollektorokkal.  

Simonka György. Fotó: FB

Ez az otthon ugyanaz az otthon, ahol állítólag házkutatást tartottak a főügyészség emberei, miután Simonka képbe került a Mengyi-ügyben, bár az érintett ezt akkor cáfolta.

Simonka a mentelmi bizottság előtt egy írásbeli kérdésre válaszolva elismerte, hogy "egy magánszemélytől bérli" szerény otthonát, arról viszont hallgatott, hogy ez a magánszemély valójában unokahúga és üzlettársa is egyben.

A Blikk szerint a trükközésben közrejátszhatott, hogy Simonka volt cége, a Magyar Termés Tész Kft. 250 milliós banki hitelre kezességet vállalt néhány évvel ezelőtt, de a cég nem bírta fizetni a tartozásait, felszámolás alá került, és ilyenkor a hitelező a kezestől is követelheti a pénzt.

Egy Fiat Ducatót (!) le is foglaltak Simonkától, aki az akkor épp felesége nevére írt telket és rajta a házakat néhány hónappal a felszámolás előtt eladta unokahúgának.

Most tőle, T. Renátától bérel a család 2600 négyzetmétert, házakat, napkollektorokat - 60 ezer forintért.

Simonka a Blikknek tagadta, hogy a kezességvállalásnak köze lenne az eladáshoz. T. Renáta egyébként 300 milliós pályázatot nyert a mezőhegyesi földárverésen, és nyert Simonka sofőrje is egy 100 milliósat. (Blikk)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.