Lázár János nem érzi a letelepedési kötvényekben a korrupciós kockázatot

politika
2016 október 27., 11:50
comments 14

„Valakik egymilliárd forintot fizetnek Magyarországnak. Ebben mi a korrupciós kockázat?”

- kérdezett vissza a miniszter a kötvényprogram leállításával kapcsolatos kérdésre. Azt mondta, Rogán Antal a gazdasági bizottság ülésén tisztázta azokat a kérdéseket, hogy kiknél csapódik le a kötvényüzletből származó haszon, de a Kormányinfón ezt nem részletezte.

Pedig a válasz nem lenne érdektelen, mivel a kötvényeket pályáztatás nélkül kiválasztott, jellemzően offshore hátterű cégek forgalmazzák. Az üzletből a a közvetítő cégeknek 32 milliárd forint bevétele származot. tEgyébként Lázár János szerint nem is olyan nagy üzlet, ha valaki azért fizet, hogy kölcsönadhasson egy bóvli kategóriában lévő országnak.

Bár az is lehet, hogy a magyar letelepedési kötvényprogramot tényleg csak a működtetői és haszonélvezői látják át teljesen:

Ráadásul a program számaival sem volt minden rendben:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt