Lázár János nem érzi a letelepedési kötvényekben a korrupciós kockázatot

politika
2016 október 27., 11:50
comments 13

„Valakik egymilliárd forintot fizetnek Magyarországnak. Ebben mi a korrupciós kockázat?”

- kérdezett vissza a miniszter a kötvényprogram leállításával kapcsolatos kérdésre. Azt mondta, Rogán Antal a gazdasági bizottság ülésén tisztázta azokat a kérdéseket, hogy kiknél csapódik le a kötvényüzletből származó haszon, de a Kormányinfón ezt nem részletezte.

Pedig a válasz nem lenne érdektelen, mivel a kötvényeket pályáztatás nélkül kiválasztott, jellemzően offshore hátterű cégek forgalmazzák. Az üzletből a a közvetítő cégeknek 32 milliárd forint bevétele származot. tEgyébként Lázár János szerint nem is olyan nagy üzlet, ha valaki azért fizet, hogy kölcsönadhasson egy bóvli kategóriában lévő országnak.

Bár az is lehet, hogy a magyar letelepedési kötvényprogramot tényleg csak a működtetői és haszonélvezői látják át teljesen:

link Forrás

Ráadásul a program számaival sem volt minden rendben:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.