Szabad szombatot is szeretne a Fidesz a szabad vasárnap mellé

gazdaság
2016 október 27., 04:48

A kormány végül a kopaszok Választási Irodás akciója után kihátrált a vasárnapi zárva tartás mögül, a KDNP azonban nem engedte el az ötletet. A Magyar Idők már szerdán megírta, hogy a párt azon rugózik, hogy hogyan lehetne visszahozni a kiskereskedelemben dolgozók számára a szabad vasárnapot. A kormányzati lap szerint a most forgó javaslatok szerint havonta 2 szabad vasárnapot kapnának a kiskereskedelmi dolgozók.

Utóbbi sokkal nehezebb lesz, ha a kormánypártok legújabb ötletéből is törvény lesz, Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője ugyanis azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a Fidesz azt szeretné, ha

a havi két szabad vasárnap mellé szabad szombat is járna.

„Nem az a fő kérdés, hogy vasárnap vagy szombat, hanem az, hogy a kereskedelemben dolgozók is kapják meg azt a hétvégét, amit mindenki megkap. Tudom, hogy egy ilyen intézkedés nem fogja jókedvre deríteni a multinacionális cégek képviselőit, de most olyan időket élünk, amikor a bér emelkedésével a munkaerő-toborzás is megtörténik. Ez az eszköz a munkaadók rendelkezésére áll, hiszen van akkora nyereségük, hogy ezt meg tudják oldani” - indokolt Harrach.

A frakcióvezető szerint ezt is meg lehet oldani úgy, hogy ne kelljen bezárnia a boltoknak, mert szerinte az áruházláncok annyira nyereségesek, hogy simán tudnak versenyképes béreket kínálni, és létszámot növelni is annak érdekében, hogy rotációban minden munkavállalójuknak kiadhassák a havi két teljesen szabad hétvégét. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.