Szabad szombatot is szeretne a Fidesz a szabad vasárnap mellé

gazdaság
2016 október 27., 4:48
comments 256

A kormány végül a kopaszok Választási Irodás akciója után kihátrált a vasárnapi zárva tartás mögül, a KDNP azonban nem engedte el az ötletet. A Magyar Idők már szerdán megírta, hogy a párt azon rugózik, hogy hogyan lehetne visszahozni a kiskereskedelemben dolgozók számára a szabad vasárnapot. A kormányzati lap szerint a most forgó javaslatok szerint havonta 2 szabad vasárnapot kapnának a kiskereskedelmi dolgozók.

Utóbbi sokkal nehezebb lesz, ha a kormánypártok legújabb ötletéből is törvény lesz, Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője ugyanis azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a Fidesz azt szeretné, ha

a havi két szabad vasárnap mellé szabad szombat is járna.

„Nem az a fő kérdés, hogy vasárnap vagy szombat, hanem az, hogy a kereskedelemben dolgozók is kapják meg azt a hétvégét, amit mindenki megkap. Tudom, hogy egy ilyen intézkedés nem fogja jókedvre deríteni a multinacionális cégek képviselőit, de most olyan időket élünk, amikor a bér emelkedésével a munkaerő-toborzás is megtörténik. Ez az eszköz a munkaadók rendelkezésére áll, hiszen van akkora nyereségük, hogy ezt meg tudják oldani” - indokolt Harrach.

A frakcióvezető szerint ezt is meg lehet oldani úgy, hogy ne kelljen bezárnia a boltoknak, mert szerinte az áruházláncok annyira nyereségesek, hogy simán tudnak versenyképes béreket kínálni, és létszámot növelni is annak érdekében, hogy rotációban minden munkavállalójuknak kiadhassák a havi két teljesen szabad hétvégét. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt