Belső vizsgálatot indít az NNI a bőnyi rendőrgyilkosság miatt

2016 október 28., péntek 3:34

Belső vizsgálatot indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Pálvölgyi Péter kiemelt főnyomozó halála miatt - értesült a Magyar Idők.

A lap pénteki számában olvasható cikk szerint a vizsgálat részeként tisztázzák a parancsnoki felelősség kérdését is, vagyis azt,

hibázott-e valaki, amikor Bőnybe csak a nyomozókat küldte, és nem kérte a Terrorelhárítási Központ (TEK) támogatását, pedig tudhatták, hogy fegyverek lehetnek a szélsőjobboldali férfinál, Győrkös Istvánnál, aki megölte a főnyomozót.

Rendőri készültség Bőny főutcájában, a Szabadság úton, ahol lövöldözés volt. Mesterlövész hasal a középen látható autó tetején. (Fotó: Krizsán Csaba / MTI) Fotó: Krizsán Csaba/MTI

A Magyar Idők szerint a kórházi ágyán csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett, majd a tököli rabkórházba szállított férfi csoportjával kapcsolatban állt a romák elleni sorozatgyilkosság negyedrendű elítéltje, Csontos István, aki 13 év fegyházat kapott. Azt írták, nyomozati iratok tanúskodnak arról, hogy Csontos kapcsolatba került a Magyar Nemzeti Arcvonal tagjaival.

A Magyar Nemzeti Arcvonal közben azt állítja, hogy Győrköst 2012-ben kizárták a csoportból.