Halálra rugdosta, majd felgyújtotta a hajléktalant

bűnügy
2016 október 28., 07:15
comments 181

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja a Heves Megyei Főügyészség azt a gyöngyösi férfit, aki brutális, embertelen módon vetett véget egy 59 éves hajléktalan életének.

Az eset még idén áprilisban, Hatvanban történt, ahová a férfi eredetileg azért utazott, hogy volt barátnőjével helyreállítsa a kapcsolatát. Miután ez nem sikerült, a városban céltalanul sétált, és inni kezdett. Végül részégen, éjfél körüli időben egy árkádsoron állt meg pihenni, ahol ott volt egy ugyancsak ittas állapotban lévő, 59 éves hajléktalan is.

A férfi a hajléktalan mellé telepedett, néhány szót váltottak egymással, majd miután a hajléktalan lefeküdt a földre aludni, a férfi hirtelen felállt és elkezdte őt rugdosni.

A bántalmazás mintegy fél órán keresztül, hosszabb-rövidebb megszakításokkal zajlott úgy, hogy a férfi közben többször is eltávolodott áldozatától, majd visszatérve tovább folytatta a bántalmazását.

Ennek során a sértett fejét 56, míg a törzsét 27 alkalommal rúgta meg, továbbá a fejét és a mellkasát megtaposta, illetve arra többször rá is ugrott.

Ezt követően a férfi egy gyufával, az akkor még rövid ideig élő hajléktalan ruháját meggyújtotta, majd néhány perc múlva elsétált a már intenzíven égő holttest mellett.

A hajléktalan a kitartó, durva bántalmazás, illetve a testfelszíne 30-40%-át érintő negyedfokú égési sérülései következtében óriási kínok között helyszínen meghalt.

Tettét követően a férfi felhívta a rendőrséget és feladta magát.

A Heves Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben – aki a tettére nem tudott magyarázatot adni – fegyházbüntetés kiszabását, valamint azt is indítványozta, hogy a bíróság a közügyek gyakorlásától tiltsa őt el, és kötelezze a közel félmillió forint bűnügyi költség megfizetésére. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.