Az orosz invázióra felkészítő szórólapokat oszt Litvániában a védelmi minisztérium

2016 november 1., kedd 11:47
251

A litván védelmi minisztérium ingyenes füzeteket gyártott, amikben leírják, mit kell tenniük a lakosoknak egy esetleges orosz invázió esetén. A füzetben a tanácsok mellett rengeteg kép is van, amik alapján a litvánok felismerhetik az orosz tankokat és lövegeket, és a leírásuk alapján megtudhatják, mire számíthatnak ezektől a gépektől.

A füzetet széles körben tervezi terjeszteni a litván kormány.

Litvániában Ukrajnához hasonlóan jelentős orosz kisebbség él, és a litván közvélekedés szerint ez vonzóvá tehet az orosz vezetés számára egy ellenük irányuló offenzívát. Az országnak azonban az orosz anyaországgal nincs közös határa, csak a Putyin szövetségesének számító Fehéroroszországgal és az orosz földnek számító kalinyingrádi területtel.

Orosz tankok Moszkvában a május 9-i győzelem napi felvonuláson. AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV Fotó: VASILY MAXIMOV

Ezen kívül Oroszország kétszer is meggondolná a balti államok megtámadását, Észtország, Lettország és Litvánia ugyanis tagjai a NATO-nak, így az ő háborús konfliktusaik sokkal súlyosabb következményekkel járnak az egész világra nézve, mint Ukrajna háborúi. (Euronews)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt