A kormány Magyarországra csábítaná Londonból az európai bankfelügyeletet

politika
2016 november 02., 04:52
comments 110

Hivatalosan is beadta pályázatát Magyarország, hogy a Brexit után Londonból ide költözzön az európai bankfelügyelet, nyilatkozta a Magyar Időknek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Varga szerint a kormány igyekszik kihasználni, hogy Nagy-Britannia kilépésével több fontos intézmény - a már említett bankfelügyelet mellett az európai győgyszerhatóság is - és nagyvállalat is elhagyhatja az országot.

Varga szerint gazdasági előnyök egész sora is fűződhetne ahhoz, ha az uniós bankfelügyelet székhelye ezentúl nálunk lenne. Ennek nyomán új pénzügyi szereplők, bankok és befektetők jelenhetnének meg idehaza, ami érdemi fellendülést is hozhatna a bankszférában - amit egészen mostanáig inkább magyar kézben akart látni a kormány.

Az intézményeket a megfelelő infrastruktúra kiépítésével igyekeznek Magyarországra csábítani, a vállalatokat pedig az adózás egyszerűsítésével. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.