Fontos: a KDNP népirtássá nyilvánítaná a keresztényüldözést

POLITIKA
2016 november 02., 08:16
comments 303
Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén 2016 május 23-án.
photo_camera Budapest, 2016. május 23...Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. május 23-án...MTI Fotó: Kovács Tamás

Rétvári Bence, az emberminisztérium parlamenti államtitkára szerda reggel a közmédia 1-es csatornáján kezdett, és mindenkit megnyugtatott, hogy a magyar kormány, több mint hat évvel hivatalba lépése után, végre a törvény erejével is fellép a keresztényüldözés ellen.

Két dolog történik: lesz országgyűlési határozat arról, hogy keresztényüldözés = népirtás, a Nemzetközi Büntetőbíróság felé pedig lesz felszólítás, hogy lépjenek fel a keresztényüldöző-bűnözőkkel szemben.

100 éve még minden 4. ember keresztény volt a Közel-Keleten, ma már csak minden 33. az, és nyolcvan országban 200 millió ember él veszélyben kereszténység miatt.

A magyar kormány nem tétlenkedett eddig sem: humanitárius kötelezettségei részeként 3 millió eurót különített el keresztény közösségek megsegítésére, és iskolát is épített az iraki Erbilben. Ezeknek a lépéseknek volt valódi értelme is.

Tervben van még, hogy olyan ösztöndíjak lesznek Magyarországon, amivel iraki és szíriai keresztény fiatalok itt fejezhetik majd be tanulmányaikat. Ők kívánatos bevándorlónak minősülhetnek a kormány szemében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.