Juhász Péter szerint Rogán Antal egy 5 csillagos dubaji szállodában szállt meg, a minisztérium ezt tagadja

POLITIKA
2016 november 03., 10:17
comments 494

„Rogán Antal kicsekkolt az 5 csillagos Dubai Palm Hotelből”

állítja Juhász Péter, az Együtt politikusa a Facebookon. Mint írja, ezt onnan tudják, hogy ma felhívták a hotelt, miután valaki szólt, hogy ott látták a propagandaminisztert egy másik férfi társaságában, aki Varga Lajos, a Valton Security tulajdonosa.

Fotó: Guilhem Vellut / Flickr
photo_camera Juhász szerint ebben a szállodában szállt meg Rogán (Fotó: Guilhem Vellut / Flickr)

Juhászék fel is vették a beszélgetést, amiben hallatszik a „Dubai Atlantis” bemutatkozás. Amikor rákérdeznek, hogy van-e Rogán Antal nevű magyar vendégük, mire azt a választ kapják, hogy látják a rendszerben, és aznap kicsekkolt („I can see the order they already checked out”). Utána viszont helyesbít, azt mondja, hogy néhány nappal korábban („Sorry, they checked out a long time back, not today, a few days back”). Arra a kérdésre, hogy Rogánék voltak-e a hotelban, azt mondja, hogy biztosan („Certainly”).

A minisztérium szerint ez Rogán magánügye

A Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtósát megkérdeztük, hogy Rogán Antal az elmúlt napokban kivel, és mettől meddig volt Dubajban, hivatalos vagy magánúton volt-e ott, kivel tárgyalt, és tényleg Varga Lajos, a Valton Security tulajdonosa volt-e vele.

Azt a választ kaptuk, hogy Rogán Antal hivatalos programjaival, utazásaival kapcsolatban bármikor készséggel állnak a sajtó rendelkezésére, „de az, hogy a miniszter úr hol tölti a szabadidejét, magánügy”. „Kérjük, tartsák tiszteletben” – írták, tagadva a Juhász által írtakat:

„A hamis híresztelések elkerülése végett azonban tájékoztatjuk, hogy Rogán Antal személy szerint egyetlen percet sem töltött a hétvégén Dubajban.”

Ezután rákérdeztünk, hogy ezek szerint ezen a héten egyáltalán nem járt-e Rogán Antal Dubajban, mire azt a választ kaptuk, hogy: „Rogán Antal ahogyan a hétvégén, úgy ezen a héten sem járt Dubajban. Juhász Péter, Portik Tamás samesza megint hazudik.”

Végül arra is rákérdeztünk, hogy mától számítva az elmúlt egy hónapban Rogán Antal járt-e Dubajban, amire közölték:

„Rogán Antal mától számítva, az elmúlt egy hónapban NEM járt Dubajban.”

Update 12:40

Azt írja az Index, hogy a szerdai parlamenti ülésen több kérdést is Dömötör Csaba államtitkár válaszolt meg a miniszter helyett, az ülést levezető elnök szerint halaszthatatlan közfeladatra hivatkozva. A lap rákérdezett erre, és kiderült, hogy nem is közfeladatról volt szó. A minisztérium szerint ugyanis:

„Rogán Antal szabadságon volt. November elsején este a szülőfalujában, Szakonyfaluban a hagyományos halottak napi litánián vett részt a családjával, halott édesapjára és nagyszüleire gyertyagyújtással emlékezve. Szerdán reggel Szlovénián keresztül indultak vissza Budapestre, így a szerdai napra hivatalosan is szabadságot vett ki.”

Update 14:28

Varga Lajos, a Valton Security tulajdonosa azt állítja, hogy a családjával vakációzott Dubajban, és nem találkozott Rogán Antallal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.