Egymillió is lesz egy négyzetméter a mobilgát mögött a Rómain

gazdaság
2016 november 06., 09:42
comments 198

A hvg beszámolója szerint a legeslegdrágább budapesti lakások közé tartoznak azok a hajlékok, amelyeket Római Lakópart fantázianéven építenek a III. kerületi Rómapi Parton.

Az építkezés néhány érdekessége:

  • 1 millió forint / négyzetméter áron is árulnak benne lakásokat, ez Budapesten is a legdrágábbak közé tartozik.
  • Az új házak előtt akarja a főváros megépíteni azt a mobilgátat, ami miatt a környéken egy csomó fát ki kellene vágni. A helyiek több tiltakozó akciót is szerveztek már.
  • A terület árvízveszélyes, ezért lakást nem is lehet építeni oda. Papíron ezek üdülők lesznek. Így az 1 millió / négyzetméter ár pláne durva. Még jó, hogy senki sem ellenőrzi, hogy valaki az üdülőjében lakik-e.
  • Ha megépül a főváros által nagyon akart gát, akkor már nem lesz árvízveszélyes a terület.
  • A beruházás mögött Nagy György egyik cége áll. Nagy a Wallis egyik alapítója volt, aztán az OTP-nek szállított informatikai fejlesztéseket, és a Csányi Sándorhoz kapcsolódó mohácsi vágóhíd is most az ő nevén fut. Társtulajdonos a MET nevű gázkereskedőben.
  • A kivitelezésen Garancsi István egyik cége dolgozik. Ő is társtulajdonos a MET-ben, volt közös ingatlanüzlete Hernádi Zsolt Mol-elnökkel, övé a Videoton focicsapata, és a kormány őt bízta meg a túrázás és kerékpározás fejlesztésével.

(hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.