Orbán nem akarja eldönteni az amerikai választást

Orbán Viktor nyáron a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban beszélt elismerően Donald Trump republikánus elnökjelöltről. Októberben Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arra a kérdésre, hogy Orbán az amerikai elnökválasztáson támogatja-e még Donald Trumpot, ezt válaszolta: „Orbán Viktor nem mondta, hogy Donald Trumpot támogatja. Ez az amerikai nép döntése. A miniszterelnök azt elemezte több megszólalásában, hogy melyik jelölt külpolitikája lenne jobb Európa és Magyarország számára.”

A miniszterelnök ma bement a Parlamentbe, ahol a Mandiner kérdezte arról, hogy szavazna Trumpra vagy Clintonra szavazna az amerikai elnökválasztáson. Orbán azt mondta, hogy magyar állampolgár, majd azután a kérdés után, hogy szerinte melyikük lenne jobb Magyarországnak, faképnél hagyta a balliberális ellenzékiséggel nehezen vádolható lap újságíróit. Ám hamarosan visszafordult, mert eszébe jutott a szokásos frappáns válasz:

„Az amerikai polgárok helyett nem dönthetnek a magyarok.”

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.