Harry herceg nagyon mérges a brit sajtóra, amiért zaklatják az új barátnőjét

Példátlanul indulatos közleményben szólította fel Harry herceg kedden a sajtót arra, hogy ne zaklassa legújabb barátnőjét.

Harry - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki az ötödik a brit trónutódlási sorban - sajtótitkára útján tette közzé a felhívást, ami egyben az első hivatalos megerősítése annak, hogy a 32 éves hercegnek új csaja van. Erről eddig csak sajtópletykák alapján írtak.

A brit és a világsajtó a múlt hónapban kezdte gyanítani Harry és a Los Angeles-i születésű, 35 éves Meghan Markle színésznő kapcsolatát. Harry és Meghan Markle állítólag Kanadában ismerkedett meg, ahol a herceg a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítésére rendezett sportverseny, az Invictus Games promóciós rendezvényein vett részt.

Egyes sajtóértesülések szerint Meghan Markle-t már bemutatták Harry bátyjának, Vilmos hercegnek, a brit trón majdani várományosának és feleségének, Katalin cambridge-i hercegnőnek is, ami annak a jele lenne, hogy a három éve elvált hercegi barátnőt a brit királyi család is elfogadta.

Harry londoni hivatala, a Kensington-palota azonban kedden súlyosan elmarasztaló felhívást tett közzé arról, hogy Meghan Markle-t a kapcsolat ismertté válása óta milyen kíméletlen módszerekkel kezdte üldözni a sajtó.

A közlemény szerint Meghan Markle sértegetések és zaklatások célpontjává vált, a róla szóló hírek kommentárjaiból nem hiányoznak a rasszista felhangok sem, egyes közösségi médiafelületeken pedig nyíltan szexista és rasszista támadások érik.

  Meghan Markle (DARREN MCCOLLESTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

A herceg sajtókapcsolati igazgatója által jegyzett kommüniké szerint éjszakánként jogi csatározásokat kell vívni azért, hogy a másnapi lapokban ne jelenhessenek meg lejárató sztorik. Ráadásul Meghan Markle családja is a zaklatások célpontjává vált: édesanyjának fotósok hadán kell áttörnie ahhoz, hogy egyáltalán bejuthasson otthonába. Újságírók és fotósok már megpróbáltak illegálisan bejutni Meghan Markle házába is, és emiatt gyakran a rendőrséget is ki kell hívni.

A Kensington-palota közleménye szerint az is előfordult, hogy egyes újságok - nyilván sztorik reményében - jelentős kenőpénzt ajánlottak Meghan Markle volt barátjának és szinte minden ismerősét, munkatársát és hozzátartozóját is folyamatosan kérdésekkel bombázzák.

A közlemény szerint Harry herceg most már egyenesen Meghan Markle biztonságáért aggódik, és nem tartja helyénvalónak, hogy barátnőjét alig néhány hónappal kapcsolatuk kezdete után máris ilyen viharos sajtóérdeklődés övezi.

Az udvar nevében eljáró londoni ügyvédi iroda már évekkel ezelőtt átiratban figyelmeztette az írott és az elektronikus sajtót, hogy vagy önmérsékletet tanúsítanak, vagy bírósági eljárással lesznek kénytelenek szembenézni. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.