18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Oral history: Dózsa László hét nővel csoportszexelt

2016 november 8., kedd 11:20
412

A Dózsa László Vagy Pruck Pál Van-e A Plakátokon-ügy kulcskérdése, hogy az igaz-e, amit egyedül Dózsa László állít, vagy az, amit Pruck Pál, a családja, az őt lefotózó riporter és több, a korral foglalkozó történész. Az üggyel foglalkozó cikkek ezért logikusan kanyarodtak abba az irányba, hogy úgy általában hiteles forrás-e Dózsa László.

Ebben a kérdésben a két szélsőség közül az egyik az a 168 óra, amelyik nevesített forrás nélkül idéz fel anekdotákat arról, hogy Dózsa állítólag a színésztársalgók ismert Háry Jánosa volt, akit egy kollégája azért nevezett el ezredesnek, mert amit elmesél, annak az ezrede sem igaz.

A másik véglet Schmidt Mária, aki pusztán bemondásra mindent, de mindent elhisz Dózsának, a soha senki által nem hallott sortűztől a tömegsírból való kimenekítésen át a halottá nyilvánításig. Olyan sztorikat, amiknek valahogy soha nincsen egyetlen tanúja sem.

Nekünk természetesen nincsenek eszközeink arra, hogy megítélhessük Dózsa hitelességét. Amit tehetünk, az annyi, hogy megpróbáljuk megnézni-meghallgatni minél több megnyilatkozását. Például azt a beszélgetést, amiben a Budapest Televízió egykori legendájának, a meztelenül műsort vezető Anettkának vallott a legnagyobb szexuális hőstettéről. Ami az volt, hogy egy házibuli után egyszerre hét nőnek szerzett olyan felejthetetlen éjszakát, hogy még ma is megköszönik neki, ha találkoznak az utcán, mert azóta sem volt ahhoz hasonlító szexuális élményük.

A legtöbbünk soha nem látott Kalasnyikovot, légvédelmi ágyút, Molotov-koktélt, szovjet katonát, ávóst, tömegsírt vagy zuhanóbombázót. Pöcsöt és pinát annál inkább, úgyhogy aki eddig képtelen volt eldönteni, hogy hányadán álljon Dózsával, talán ebből tudhat meg a legtöbbet róla.

(update: A poszt élesítése után rövid ideig rossz videó szerepelt benne, amit gyorsan kicseréltem a jóra, elnézést.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt