Tavasszal új lapot indítana a Népszabadság szerkesztősége

2016 november 8., kedd 18:32
112

Pont egy hónapja, október 8-án függesztette fel a Népszabadság kiadását a Mediaworks. Azóta a kiadó tulajdonost váltott, az osztrák Heinrich Pecina egy "Mészáros Lőrinc"-közeli vállalkozásnak, az Opimus Pressnek adta el a céget.

Azóta sem tudni, mit tervez az új irányítás a leállított, de hivatalosan még nem megszüntetett lappal, de információink szerint szép lassan minden egykori újságíróval megegyezik a válásáról a vállalat.

A Népszabadság szerkesztőségének tagjai kedden, egy hónappal a leállítás után találkoztak újra a Bécsi úti szerkesztőség előtt, ahol amúgy forrásaink szerint a kormánypárti médiabirodalom új központja jöhet majd létre.

Murányi András, a lap főszerkesztője most az RTL Klubnak elmondta, hogy bár volt olyan ígérete az új vezetőségnek, hogy tárgyalnak majd a lap jövőjéről, őt senki nem kereste, vele senki sem tárgyalt.

Murányi most elmondta azt is, hogy a szerkesztőség külföldi befektető segítségére számít, jelenleg is zajlanak a tárgyalások és két-három héten belül a döntés is megszülethet. Ha az pozitív lesz, akkor legkorábban márciusban indulhat el egy új lap, amit a Népszabadság egykori újságírói írnak.

Az RTL Klub a közelmúltban többször is kereste az Opimust, hogy mi lesz a lappal, de senki nem akart nyilatkozni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt