Zenésztársai millióit tőzsdézhette el egy pécsi karmester

bűnügy
2016 november 08., 05:37
comments 49

Az ügyészség azzal vádolja W. Márton pécsi karmestert, hogy az utóbbi években összesen 120 millió forintot csalt ki zenésztársaitól és ismerőseitől, majd eltőzsdézte a pénzt.

„Eredetileg zeneszerző és karmester vagyok. 2008 legvégén kezdett érdekelni a tőzsde. Jelenleg már szinte kizárólag ebből élek” - ez a bemutatkozószöveg W. Márton árutőzsdézéssel foglalkozó blogján, és sokan el is hitték a karmesternek, hogy ért a bizniszhez. A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség szerint összesen kb. 120 millió bíztak az ismerősei W-re azzal a céllal, hogy W. befektesse a pénzt, és keressenek rajta.

Az ügyészség szerint azonban W. nem sokkal később elérhetetlenné vált az ügyfelei számára. A híres Pannon Filharmonikusok vezetője, Horváth Zsolt is erről számolt be a Blikknek:

„Tudomásom van három-négy olyan kollégáról, akik rábízták Mártonra a pénzüket, nagyjából 500 ezer és 3 millió forint közötti összegeket, és nem láttak viszont egy fillért se belőle.”

A Blikk W-t is megkereste, de ő azt mondta, hogy a vádirat téved, ugyanis ő a mai napig kapcsolatban áll az ügyfeleivel, és tisztázni is fogják ezt a félreértést.

W. Mártont egyébként sokan ismerik Pécsen, a Blikk azt írja, hogy ismerősei szerint igazi vezéregyéniség volt mindig is, és már 15 évesen is öltönyben járt iskolába. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.