Hiába kapott tízszer több pénzt a magyar sport, se eredmény, se utánpótlás nincs

sport
2016 november 11., 08:59
comments 94

A nagy emelzés eddig elmaradt, hogyan fordulhatott elő, hogy pénzben úszó sportágak tértek haza a riói olimpiáról mindendéle remény nélkül. Annyi történt, hogy a Magyar Olimpiai Bizottságot lefokozta a kormány, elvéve a nagy pénzeket a MOB-tól. de a felsült szövetségek hallgatnak.

A Magyar Edzők Társaságának legutóbbi ülésén viszont szóba került a lebőgés, az egyetlen érmet sem szerző küzdősportok voltak terítéken.

Molnár Zoltán, a MET elnöke szerint az olimpiai küzdősportokban nagyon kevés a nemzetközi szinten jegyzett, magas színvonalat képviselő magyar sportoló.

Molnár - a jochapress.hu beszámolója szerint - emlékeztette a megjelenteket, hogy az utóbbi hat évben a korábbinál ötször-tízszer több pénzt kapott a magyar sport, ennek ellenére a minőségi eredmények mellett az utánpótlás mennyiségével is komoly gondok vannak.

Komáromi Tibor, a birkózók szövetségének szakmai alelnöke előbb mentegette a szövetséget, amikor a gyakori súlycsoportváltásról, a nem olimpiai kategóriákban elért sikerekről, a fogyasztásról, az új lebonyolítás nehézségeiről beszélt, majd oda lyukadt ki, hogy

mára gladiátorokra van leginkább szükség.

Értik, a birkózásban. Komáromi külön kiemelte, hogy Sastin Marianna és Barka Emese egy súlycsoportban küzdött, végül Barka ki sem jutott az olimpiára, a 63 kilóba kényszerült Sastin pedig gyorsan búcsúzott.

A Rióban ugyancsak érem nélkül maradt cselgáncsozókat képviselő Bíró Tamás szakmai alelnök kegyetlennek nevezte azt a tempót, hogy két év alatt 70 nemzetközi versenyt bonyolítottak le, és azokon az olimpiai kvalifikációhoz részt kellett venni. Azt állította, hogy a maratoni küzdelemsorozat végén

a Rióba kijutók alaposan kimerültek és legtöbbjük úgy volt vele, hogy legyenek túl az olimpián.

Amiért minden bizonnyal megéri részt venni a kvalifikációkon.

Kovács László, a nyári játékokról szintén érem nélkül hazatért ökölvívók elköszönt kapitánya, a szövetség szakmai igazgatója a bírók minősíthetetlen produkcióját szidta, emlékeztetett rá, hogy három bírót hazaküldtek, tízet eltiltottak és harmincat felfüggesztettek. Egyúttal elfogadhatatlannak nevezte, hogy a nők tíz súlycsoportjából mindössze három szerepelt az olimpiai programban. Ugyanakkor megjegyezte:

női utánpótlás nincs, és a férfiaknál is hasonló a helyzet.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.