A Jobbik szóról szóra ugyanazt az alkotmánymódosítást adná be, amit a Fidesz is – egy kis különbséggel

2016 november 12., szombat 13:30
292

A Magyar Nemzet szerint a Jobbik arra készül, hogy szóról szóra ugyanazt az alkotmánymódosítási javaslatot nyújtja be a parlament elé, amit a Fidesz is benyújtott. A különbség a két javaslat között csupán egy félmondat lenne, a Jobbik javaslata szerint ugyanis a külföldieknek „anyagi ellenszolgáltatás ellenében sem szerezhető” magyarországi tartózkodást lehetővé tévő okmány, azaz

a Jobbik alkotmányellenessé tenné a letelepedési kötvényt is.

Korábban a Jobbik azzal a feltétellel lett volna hajlandó támogatni az Orbán által beadott kvótaügyi alkotmánymódosítást, hogy a kormány megszünteti a letelepedési kötvényeket is. De a Fidesz erre nem tett ígéretet, a hetedik alkotmánymódosítás pedig így a Jobbik nélkül elbukott.

Mostanra azonban a Fidesz több magas rangú politikusa is leszólta a letelepedési kötvényt, Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke például szombaton azt mondta, hogy a Jobbik zsarolása felesleges volt, mert hónapokon belül úgyis kivezetik a kötvénykonstrukciót.

Így a Fidesz akár el is fogadhatná a Jobbik módosítóját, viszont ebben az esetben 2010 óta ez lenne az első sikeres alkotmánymódosítás, amit egy ellenzéki párt adott be, az ilyesmit pedig Orbánék nagyon nem szeretik. Viszont ha nem fogják támogatni, akkor azt kell megmagyarázniuk a választóiknak, hogy amit egyszer már támogattak, azt miért nem tudják akkor is támogatni, ha nem ők nyújtották be. (via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt