Az ügyészség Portik Svájcban tartott pénzére kíváncsi

A 15 éves fegyházbüntetését töltő Portik Tamás a magyar hatóságok szerint egy svájci bankban tárolja milliárdjait - írta a Magyar Idők szombati számában.

A Prisztás József meggyilkolása ügyében jogerősen 15 év fegyházra ítélt Portik Tamás ügyében a nyomozás során a svájci hatóságokhoz fordultak a magyarok, hogy megtudják, milyen Portik Tamáshoz kapcsolódó bankszámlák vannak Svájcban.

A válaszból kiderült, hogy van bankszámla Svájcban, a rajta lévő összegről azonban nem mondtak semmit. Annyit közöltek, a számlához kizárólag a tulajdonos férhet hozzá, a pénzfelvételhez pedig az ő személyes jelenléte is szükséges.

Portiknak élnak rokonai is Svájcban, legnagyobb fia és az első felesége.

A Magyar Idők kitért arra is, hogy a Portik Tamás elfogása utáni házkutatás során talált notebook egyik hanganyagában „egy Portik Tamáséval nagyfokú hasonlóságot mutató férfihang” azt ismételgeti, tízmilliárd forintja van a svájci bankszámláján.

Ugyanakkor itthon semmi sincs Portik Tamás nevén, a fogvatartást egyre nehezebben viselő egykori olajbűnözőnek éppen ezért komoly anyagi gondjai támadhatnak. (Magyar Idők)