Egymillió nőt és feministát várnak Washingtonba, hogy tüntessenek Trump elnökségének első napján

külföld
2016 november 12., 10:59
comments 194

2017. január 20-án Donald Trump felesküszik, és ezzel hivatalba lép, mint az Egyesült Államok 45. elnöke. Rögtön másnapra, január 21-re hatalmas feminista tüntetést szerveznek Washingtonba. A szervezők egyelőre eléggé elszigeteltek, az érdeklődés ugyan viszonylag nagy, mégis egyszerre több eseményoldalt indítottak a Facebookon a tüntetésnek. A szervezők magánszemélyeknek tűnnek.

Egyelőre csak a név biztos: Million Women March, és ahogy ebből is következik, a szervezők egymillió nőt és feministát várnak a Trump elleni tüntetésre.

Trump elleni tüntetők a Fehér Ház előtt az elnökválasztás másnapján (AFP PHOTO / Andrew Biraj)
photo_camera Trump elleni tüntetők a Fehér Ház előtt az elnökválasztás másnapján (AFP PHOTO / Andrew Biraj)

A demonstráció annyiból állna, hogy a tömeg elmegy a Lincoln-emlékműtől a Fehér Házig. A szervezők szerint ezzel a nők és az LMBTQ-közösség megmutatná az erejét.

Trumpnak a kampányában valóban voltak a nők elleni, szexista kijelentései, de a melegeket valószínűleg békén hagyná az elnöksége alatt, hiszen a kampányban azt mondta, hogy a melegházassággal fölösleges foglalkozni, hiszen a Legfelső Bíróság már döntött róla. Persze ez semmire nem biztosíték, Trump ugyanis annyit kamuzott és hazudozott már a kampánya alatt is, hogy tényleg bármit csinálhat. Persze több, alapígéretétől már a megválasztása utáni pár napban elhatárolódott. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.