Rogán csak kávézni ugrott fel Kertész Balázs irodájába

POLITIKA
2016 november 12., 10:01
comments 254

Pénteken az Index közölt egy részletes portrét Kertész Balázs jogászról, aki az V. kerületi önkormányzatban és a Fidelitasban évekig Rogán harcostársa volt, majd Rogán 2006-os polgármesterré választása után egyik legfőbb segítője. Kertésznek komoly érdemei vannak a ma sokat támadott belvárosi ingatlanértékesítési rendszer kialakításában, és az Index szerint a mai napig kapcsolatban áll Rogánnal és a nagypolitikával mindenféle gyanús üzleti szervezkedésen keresztül.

Az Index a cikk készítése során kérdezte Rogánt a Kertésszel fenntartott viszonyáról, de a lap kérdéseire a propagandaminiszter letagadta, hogy közelebbi kapcsolatban állna Kertész Balázzsal, és perrel fenyegette a lapot.

Rogán balszerencséjére viszont az Indexnek volt egy felvétele arról, ahogyan Rogán és pribékjei belépnek az Aulich utcai házba, ahol Kertész Balázs irodája van, és nem sokkal utánuk megérkezik Habony Árpád is.

A cikk megjelenése után több lap munkatársai is feltették a kérdéseiket Rogánnak arról, hogy miért tagadta ezt a kapcsolatot, és miért próbálta eltüntetni a netről is a Kertész Balázzsal közös képeiket.

Rogán propagandaminisztériuma erre ennyit válaszolt a hvg-nek:

„Semmi problémát nem látunk abban, hogy egy régi ismerőshöz miniszter úr időnként felugrik egy kávéra. Az viszont érdekes, hogy ezen magánprogramok szinte mindegyikén jelen van az Index videósa, ami felveti a tiltott megfigyelés gyanúját."

Tehát azt a Kertészt, akiről korábban azt mondták, hogy Rogán nem tart fenn vele szoros kapcsolatot, már a miniszter régi barátjának nevezik.

És, ahogyan az Index felhívta a figyelmet, az a Rogán emlegeti a kávézást, aki 2010-ben a Tabu TV-nek még arról beszélt, hogy ő a kávézókban is teát szokott inni a reggeli mellé.

Rogán tehát alig valamivel mutatott be jobb védekezést, mint Mészáros Lőrinc, miután felvették, ahogyan a földárveréseket felügyelő államtitkárral kávézik, közvetlenül azelőtt, hogy a cége által bérelt föld kikerült az árverésre szánt földek közül.

Ekkor a Földművelési Minisztérium azt mondta, hogy Bitay Márton államtitkár és Mészáros között csak egy „rövid és véletlenszerű” találkozó volt, azaz Bitay ivott egy kávét, de éppen pont annál az asztalnál kávézott Mészáros is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.