Valaki véletlenül elküldött egy ímélt a Brit Egészségügyi Szolgálat 840 ezer dolgozójának

Nagy-Britanniában az egészségügy egyik fő szerve a legtöbb kórházat üzemeltető Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS). Ez a társaság olyan nagy, hogy összesen kb. 840 ezer alkalmazottja van.

Épp ezért lett katasztrófa abból, hogy hétfőn reggel az egyik munkavállaló valamiért mind a 840 ezer dolgozónak elküldött egy levelet, nyílt címlistával.

Vilmos herceg (középen) látogatáson az NHS egyik kórházának műtőjében (AFP PHOTO / POOL / LEFTERIS PITARAKIS)

Az NHS saját belső levelezőrendszert használ, amit érthetően leterhelt a levélküldés, az pedig tovább rontotta a helyzetet, hogy rögtön több százan válaszoltak a levélre a Válasz mindenkinek funkcióval. Volt, aki azt kérte, hogy azonnal vegyék le a címlistáról, de volt olyan is, aki csak szórakozott.

A terhelés miatt végül egy időre leállt az NHS levelezőrendszere. A vállalat szerint a problémát már délelőtt elhárították, ezzel szemben viszont több orvos még délután is tapasztalt döccenőket a levélküldésben. Ezen sokan kiakadtak, mivel az NHS levelezőrendszere az egyetlen biztonságos csatorna, amin keresztül az orvosok a betegeiket érintő információkat küldhetnek és kaphatnak.

A HNS szóvivője nem volt hajlandó megnevezni az alkalmazottat, aki elindította a levélcunamit, és nem beszélt arról sem, hogy tévedésből vagy direkt küldte el mindenkinek a levelet. (BBC)