Nem árulják el, hol volt Orbán aznap, amikor Pharaon professzor és Mészáros professzor jachtját egymás mellé sodorta az Adria-tenger

POLITIKA
2016 november 15., 10:23
comments 253

A Demokartikus Koalíció rákérdezett, hogy Havasi Bartalan, a miniszterelnök sajtófőnöke miért nem árulta el augusztus 4-én, hol tartózkodik Orbán Viktor.

A párt szerint ez azért fontos, mert az Adria-tengeren ezen a napon került egymás mellé a nemzetközi körözés alatt álló Ghaith Pharaon szaúdi bankár és Mészáros Lőrinc milliárdos felcsúti polgármester jachtja.

Pharaonnal – Orbán telekszomszédjával – a kormányfő bevallottan találkozott is, sőt Pharaon professzorként emlegeti, miközben a magyar hatóságok összevissza ködösítenek azzal kapcsolatban, miért nem adták ki az őt köröző FBI-nak vagy Interpolnak.

Havasi a DK-nak arra hivatkozva nem válaszolt érdemben, hogy a miniszterelnök a magánprogramjairól nem köteles felvilágosítást adni, pedig a párt szerint korábban mindig nyilvánosságra hozták, hogy hova megy szabadságra Orbán.

photo_camera Fotó: Orbán Viktor / Facebook

„A titkolózás arra engedhet következtetni, hogy Orbán és Pharaon ezen a napon is titkos üzleti tárgyalásokat folytathattak. A DK szerint biztonsági kockázatot jelent Magyarország és az Európai Unió számára, hogy a magyar miniszterelnök bűnözői körökkel tart fent személyes és üzleti kapcsolatot”

– közölte Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

Update: Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-nek azt mondta: „Orbán Viktor Split közelében sem járt ebben az évben.” Hogy hol volt augusztus 4-én, az viszont nem derült ki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt