Ghaith Pharaon hajóját valahogy épp Mészáros Lőrinc jachtja mellé sodorta nyáron a tenger

közlekedés
2016 november 02., 17:37
comments 386

Idén augusztusban három év után először járt az Adrián az Interpol által is keresett Ghaith Pharaon luxusjachtja, a Le Pharaon. A Magyar Narancs a FleetMon adatbázisa alapján azt írja, hogy augusztus 4-én a szaúdi üzletember hajójának éppen úgy sikerült partot érnie a spliti kikötőben, hogy egyből Mészáros Lőrinc jachtja, az Artemy mellett parkolt le.

link Forrás

A lap szerint Mészáros biztosan a jachton lehetett, amikor a Le Pharaon befutott, mivel az ő fotósuk Augusztus 2-én Maslinica mellett kapta le a felcsúti polgármestert és feleségét, egy Hvar szigetén működő kamera pedig augusztus 10-én rögzítette, ahogy Mészáros felpattan a hajóra. Az éjszakát viszont mindkét hajó tulajdonosai Splitben töltötték.

Ghaith Rashad Pharaon a Seregélyesi Kisbíró 2015 otóberi számában megjelent "Szüreti felvonulás - HEGYI NAPOK" című tudósítás képein. A Seregélyes melletti Zichy-Hadik kastély a Pharaon cégcsoport tulajdonában van. Ugyanez a cégcsoport vásárolt villát Orbán Viktor miniszterelnök Cinege utcai házával szemben.
photo_camera Ghaith Rashad Pharaon a Seregélyesi Kisbíró 2015 otóberi számában megjelent "Szüreti felvonulás - HEGYI NAPOK" című tudósítás képein. A Seregélyes melletti Zichy-Hadik kastély a Pharaon cégcsoport tulajdonában van. Ugyanez a cégcsoport vásárolt villát Orbán Viktor miniszterelnök Cinege utcai házával szemben.

Pharaon ellen 1991 novemberében adtak ki elfogatóparancsot az amerikai hatóságok, a sikkasztással és csalással vádolt szaúdi bankárt az Interpol is körözi.

Pharaon 2015-ben vásárolt villát Budán, Orbán Viktor miniszterelnök Czinege utcai otthonával szemközt. A miniszterelnök saját bevallása szerint személyesen is találkozott már a bankárra.

A Belügyminisztérium államtitkára szerint ha tudomásukra jutna, hogy Pharaon Magyarországra lép, azonnal elfognák, amennyiben Ghaith Pharaon azonos azzal a személlyel, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.