Német cégek is beszállnak a Moszkva és Tatárföld közötti gyorsvasút építésébe

külföld
2016 november 15., 12:15
comments 147

Német vállalatok is részt vesznek a Moszkva-Kazán nagy sebességű vasúti pálya kivitelezésének a finanszírozásában – közölte az orosz TASZSZ hírügynökséggel az orosz államvasutak vezérigazgató-helyettese, Alekszandr Misarin.

A Deutsche Bahn, a Deutsche Bank és a Siemens konzorciuma 2,7 milliárd euróval vesz részt az összesen több mint 15 milliárd eurós projekt finanszírozásában. Az összeg előteremtéséről már folynak a tárgyalások a konzorcium tagjai, az Euler Hermes hitelbiztosító és a kereskedelmi bankok között. A német vállalatok 800 millió euró közvetlen tőkebefektetésre is ígéretet tettek.

A 700 km-es vasúti pálya építésében kínai vállalatok is milliárdos összegekkel vesznek részt. Az akár 400 km/óra sebességet is elérő szerelvényekkel az új vasúti pálya 14 óráról 3,5 órára csökkenti az utazási időt Moszkva és Tatárföld fővárosa között. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.