Az úszószövetség elkezdte félremagyarázni Gyurta Hosszú Katinka melletti kiállását

sport
2016 november 16., 20:32
comments 205

Szerda délután nyilatkozott a 24.hu-nak Gyurta Dániel arról, hogy egyetért Hosszú Katinka előző nap megfogalmazott véleményével.

Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát,

mondta Gyurta. Nem sokkal később arról számolt be az MTI-nek az úszók szövetségi kapitánya, Hargitay András, hogy telefonon beszélt Gyurtával, és tisztázták, hogy Hosszú Katinka közleményét illetően milyen nyilatkozatot tett.

"Dani elmondta, nem kíván Katinkával közös álláspontra helyezkedni. Ő annyit mondott, hogy, mint az élet bármely területén, az úszósportban is mindig van min javítani, de egyáltalán nem áll szándékában leváltani az elnököt. Egy vágya van, hogy legjobb tudása szerint, a tőle megszokott szinten készüljön,"

mondta Hargitay, aki szerint

"az olimpiai bajnok mellúszó nem kíván a sajtóban magyarázkodni, de felhatalmazta arra, hogy szavai átértelmezését tisztázza."

Gyurta Dániel az MTI hírére reagálva Facebook-oldalán megerősítette: kiáll eredeti véleménye mellett.

"Sohasem voltam rászorulva, hogy a szavakat egy harmadik fél adja a számba, ezért a félreértések elkerülése érdekében változatlan formában itt is közlöm délutáni nyilatkozatomat,"

írja az úszó. Hogy Hargitay miért gondolta azt, hogy úgy állítja a szövetség, és Gyárfás Tamás oldalára Gyurtát, hogy megmásítja szavait, nem tudni.

Szerda este Hosszú Katinka, Gyurta Dániel és Kapás Boglárka mellett állt ki a rövid pályás világ- és Európa-bajnok úszó, Bernek Péter is. A sportoló menedzsmentje úgy fogalmazott, hogy

"a szövetség elnöke által elmondottak, miszerint ő és kollégái mindenben lesik versenyzői kívánságait és ott támogatják őket, ahol tudják, valójában csak üres frázisok, valóságtartalmuk csekély!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.