Gyurta Dániel kiállt Hosszú Katinka mellett

sport
2016 november 16., 11:37
comments 165

A 24.hu-nak nyilatkozott az olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó adott ki és amiben kiállt Hosszú Katinka mellett Gyárfás Tamással, illetve az Úszószövetséggel szemben.

Gyurta ezt mondta el a lapnak:

"Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van. ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni. Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe.”

Hosszú Katinka és az úszószövetség között kedden lángolt fel újra a vita, miután Hosszú Facebook-oldalán jelentetett meg egy közleményt, amiben a magyar úszósport tarthatatlan állapotaira hívta fel a figyelmet és az elnök, Gyárfás Tamás lemondását kérte.

Gyárfás szerdai sajtótájékoztatóján jelezte, hogy nem mond le, ugyanakkor utalt arra, hogy tartanak tőle, Hosszú mellé más úszók is csatlakozhatnak a tiltakozásban.

A közelmúltban Gyurta testvérének, Gergelynek volt konfliktusa a szövetséggel. A kapitány, Hargitay András nem engedte volna őt indulni a windsori rövidpályás vb-n 400 méter vegyesen, hiába úszta ő a legjobb időt tokiói világkupán. A Gyurta-család és Hargitay között ekkor nyilatkozatharc indult, ami végül Hargitay visszavonulásával ért véget.

Javítás: korábban az mno.hu nyomán azt írtuk, hogy Gyurta közleményt adott ki, azóta kiderült, hogy interjút adott egy lapnak. A tévedésért elnézést kérünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.