Tarolt az új Közgép: közel százmilliárdos megrendelést kapott a Duna Aszfalt

gazdaság
2016 november 16., 16:00
comments 24

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kihirdette az M44 gyorsforgalmi út 62 kilométeres, Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszának kivitelezési tenderének győzteseit, írja a Világgazdaság. A NIF közleménye szerint a beruházás három szakaszban valósul meg, amiből

  • az elsőt a Duna Aszfalt és a Hódút konzorciuma nyerte 56,5 milliárd forinttal
  • a másodikat a az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., Swietelsky Magyarország Kft., Soltút Kft. és A-Híd Zrt. 43,98 milliárd forinttal,
  • a harmadikat pedig szintén a Duna Aszfalt és a Hódút kettőse 43,98 milliárd forinttal.

A Duna Aszfaltot tartják az új Közgépnek: a Szíjj László érdekeltségében lévő cég már tavaly

124,5 milliárdos árbevételt és 11,1 milliárdos adózott eredményt ért el.

A Forbes listáján a kilencedik leggazdagabb magyarként szereplő Szíjj augusztus közepén alapított Mészáros Lőrinccel közös ingatlanfejlesztő céget Horvátországban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.