1,55 millió euróért vették meg egy Tintin-képregény egyetlen oldalát

2016 november 20., vasárnap 14:00
48

Rekordáron, 1,55 millió euróért (479 millió forintért) kelt el egy párizsi árverésen a híres riporterfiú, Tintin kalandjainak egy képregényoldala

Az eredeti kép, amit a belga szerző, Georges Remi (művésznevén: Herge) rajzolt kínai tintával, a Felfedezők a Holdon című képregényből származik. A BBC oldalán is megtekinthető rajzokon Tintin, kis fehér kutyája és Haddock kapitány látható, amint űrruhában sétálnak a Holdon és a Földet nézik.

Az Artcurial aukciósház közleménye szerint az 50×35 cm-es képregényoldalért kifizetett 1,55 millió eurós ár rekordot jelent, korábban ennyiért nem ment még el Herge-rajz. A lapot egy európai gyűjtő vásárolta meg a szombati aukción. Eredetileg 700-900 ezer eurót (216-278 millió forintot) vártak az eladásától.

„Herge egyik legfontosabb háború utáni korszakából származik a rajz, olyan színvonalú, akár a Tintin Tibetben vagy A Castafiore smaragd” – mondta el Eric Leroy, az Artcurial képregényszakértője. A fiatal riporter kalandjairól szóló képregényeket 90 nyelvre fordították le, és több mint 200 millió példányban adták el. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt