1,55 millió euróért vették meg egy Tintin-képregény egyetlen oldalát

MŰVÉSZET
2016 november 20., 14:00
comments 42

Rekordáron, 1,55 millió euróért (479 millió forintért) kelt el egy párizsi árverésen a híres riporterfiú, Tintin kalandjainak egy képregényoldala

Az eredeti kép, amit a belga szerző, Georges Remi (művésznevén: Herge) rajzolt kínai tintával, a Felfedezők a Holdon című képregényből származik. A BBC oldalán is megtekinthető rajzokon Tintin, kis fehér kutyája és Haddock kapitány látható, amint űrruhában sétálnak a Holdon és a Földet nézik.

Az Artcurial aukciósház közleménye szerint az 50×35 cm-es képregényoldalért kifizetett 1,55 millió eurós ár rekordot jelent, korábban ennyiért nem ment még el Herge-rajz. A lapot egy európai gyűjtő vásárolta meg a szombati aukción. Eredetileg 700-900 ezer eurót (216-278 millió forintot) vártak az eladásától.

„Herge egyik legfontosabb háború utáni korszakából származik a rajz, olyan színvonalú, akár a Tintin Tibetben vagy A Castafiore smaragd” – mondta el Eric Leroy, az Artcurial képregényszakértője. A fiatal riporter kalandjairól szóló képregényeket 90 nyelvre fordították le, és több mint 200 millió példányban adták el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.