1,55 millió euróért vették meg egy Tintin-képregény egyetlen oldalát

Rekordáron, 1,55 millió euróért (479 millió forintért) kelt el egy párizsi árverésen a híres riporterfiú, Tintin kalandjainak egy képregényoldala

Az eredeti kép, amit a belga szerző, Georges Remi (művésznevén: Herge) rajzolt kínai tintával, a Felfedezők a Holdon című képregényből származik. A BBC oldalán is megtekinthető rajzokon Tintin, kis fehér kutyája és Haddock kapitány látható, amint űrruhában sétálnak a Holdon és a Földet nézik.

Az Artcurial aukciósház közleménye szerint az 50×35 cm-es képregényoldalért kifizetett 1,55 millió eurós ár rekordot jelent, korábban ennyiért nem ment még el Herge-rajz. A lapot egy európai gyűjtő vásárolta meg a szombati aukción. Eredetileg 700-900 ezer eurót (216-278 millió forintot) vártak az eladásától.

„Herge egyik legfontosabb háború utáni korszakából származik a rajz, olyan színvonalú, akár a Tintin Tibetben vagy A Castafiore smaragd” – mondta el Eric Leroy, az Artcurial képregényszakértője. A fiatal riporter kalandjairól szóló képregényeket 90 nyelvre fordították le, és több mint 200 millió példányban adták el. (MTI)