Schmitt Pál hálás azoknak, akik 60 éve bojkottálták az olimpiát

A volt köztársasági elnök az állami tévében beszélt arról, hogy többnapos rendezvénysorozaton fogadják azokat a sportolókat, akik 1956-ban a magyar forradalom miatt bojkottálták a melbourne-i olimpiát. Hatvan évvel ezelőtt ugyanis Svájc, Spanyolország és Hollandia a magyarországi események és a szovjet részvétel miatt mondta le a szereplését.

Fotó: AFP/Kim Jae-Hwan

A Civil Európai Zenei és Sportdiplomáciai Magyar Intézet, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Sportújságírók Szövetsége szervezésében megvalósuló eseménynek 11 holland, egy spanyol és egy svájci vendége lesz az egykori sportolók közül. Őket hétfőn a parlamentben fogadja Kövér László házelnök, a programsorozat fővédnöke, kedden pedig a Terror Háza Múzeumba látogatnak, az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen pedig konferenciát szerveznek a tiszteletükre, amelyen köszöntőt mond Schmitt Pál. Szintén kedden, az Urániában tartanak gálaestet, amelyen magyar olimpikonok köszöntik a vendégeket. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.