A Fidesz mégsem számolna le a letelepedésikötvény-biznisszel

POLITIKA
2016 november 21., 10:09
comments 210

A kormánypártok nem támogatták, hogy napirendere vegye a parlament igazságügyi bizottsága azt a jobbikos alkotmánymódosító javaslatot, amely megtiltaná, hogy a magyar állam jó pénzért árulhasson letelepedési engedélyt külföldieknek.

Mint ismert, a Jobbik csak abban az esetben támogatná a kormánypártnak az október 2-ai érvénytelen népszavazás utáni alkománymódosítását, ha az nemcsak a uniós kötelező betelepítési kvóták ellen, hanem a magyar kormány által bevezetett letepedési kötvényekkel történő letelepedést is tiltaná.

A Jobbik támogatása pedig fontos, a Fidesz-KDNP ugyanis már nem tud kétharmados erőt felmutatni, így a múlt héten nem is tudta megszavazni a parlament az Orbán Viktor által behirdetett, újabb módosítást.

A Jobbik szerint a letelepedési kötvények biznisze a nemzeti érdekeket nem szolgálja, sokkal inkább Rogán Antal propagandaminiszter és üzleti körének a gazdagodását segíti elő: letelepedési kötvényt ugyanis a nyilvánosság előtt teljesen átláthatatlanul árulja az állam közvetítő cégeken keresztül, amelyek közben mesés hasznot raknak zsebre.

Ráadásul előfordult már, hogy olyan külföldi személy kapott letelepedési lehetőséget, akinek nem teljesen tiszta a múltja.

A Jobbik részéről Staudt Gábor terjesztette be hétfőn a törvénymódosítást, Rubovszky György, a KDNP-s elnök azonban hét kormánypárti társával együtt nem támogatta a napirendre vételt. (Alfahír)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt