Mostantól minden katolikus pap feloldozhatja a nőket az abortusz bűne alól

Tbg
vallás
2016 november 21., 14:11
comments 86

Ferenc pápa véglegesen az összes római katolikus papra kiterjesztette hétfőn a terhességmegszakításon átesett nők feloldozásának jogát, amely korábban csak a püspökök vagy az általuk megbízott gyóntatópapok kiváltsága volt.

"Mostantól minden papot felhatalmazok arra, hogy hivatalánál fogva feloldozza azokat, akik elkövették a magzatelhajtás bűnét" - írja a katolikus egyházfő az irgalmasság szentévének vasárnapi lezárulása után kiadott "apostoli levelében".

Ennek az engedménynek az érvényessége eredetileg csak a tavaly december 8-án kezdődött és november 20-án véget ért különleges időszakra szólt, de a pápa mostani bejelentésével végleg érvényben hagyta.

Ferenc pápa ugyanakkor hangsúlyozta, az "abortusz súlyos bűn, mivel egy ártatlan életnek vet véget".

Nem létezik viszont olyan bűn, amelyre Isten irgalmassága ne terjedne ki, és amelyet Isten irgalmassága ne semmisítene meg, írta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.